Zubni implantati

Zubni implantati su najbolje trajno rješenje ako Vam nedostaje zub ili više zubi.

Kontaktirajte nas
Nedostatak zuba

Zubni implantati

Zubni implantati predstavljaju uobičajeni postupak trajnog zamjenjivanja zuba koji nedostaju bez utjecaja na susjedne zube.

Nobel Biocare vodeća je internacionalna tvrtka u proizvodnji stomatoloških medicinskih uređaja i globalni lider u estetskim i inovativnim rješenjima za dentalnu uporabu.

PREMIUM implantati koje Nobel Biocare izrađuje u potpunosti su funkcionalni te pacijentima pružaju prirodan osmijeh koji traje doživotno, a upravo je ambicija brenda dizajnirati proizvod koji će trajati tijekom cijelog života. Tvrtka pruža najviše standarde kvalitete svojih proizvoda, te ima ISO certifikat koji obuhvaća širok spektar: kvalitetu, dizajn, proizvodnju, skladištenje, obradu narudžbi, okoliš, razvoj, marketing, prodaju te distribuciju.

Zašto je PREMIUM implantat najbolji?

Materijali koji su korišteni za izradu PREMIUM implantata posljednjih dvadesetak godina po sastavu su čisti titan i podvrgnuti su hladnim tehnikama rada da bi se postigla trajnost i izuzetna snaga, a upravo je ovaj materijal prednost nad drugim jeftinijim implantatima koji se nude na tržištu, koji su legure titana s neplemenitim metalima. Glavne prednosti još su biokompatibilnost, što znači da ne izazivaju alergijske reakcije i potpuno sraštavaju s kosti oseintegracijom.

Ugradnja zubnih implantata

Pomoću zubnih implantata možemo u potpunosti izliječiti bezubost i na taj način snažno poboljšati sposobnost žvakanja i govora, te vratiti lijepi osmijeh. Zubni implantati mogu poslužiti i kao nosači fiksnog zubnog mosta ili proteze.

  • trajno rješenje za nedostatak zuba
  • ljepši odnosno mlađi izgled lica
  • poboljšane funkcije žvakanja i govora
  • sprečava gubitak kosti
  • nije potrebna posebna njega
  • mogu se mijenjati
Rezervirajte termin

Odgovori na učestalo postavljana pitanja

Dentalni implantat moguće je odmah postaviti odmah nakon vađenja zuba ukoliko izvađeni zub nema proces. Implantat se prekriva tkivom i čeka oseointegracija, koja može trajati otprilike 3 do 6 mjeseci. Na njega se stavlja zubni nadomjestak (krunica) koji je napravljen od keramike.
Sam zahvat ugradnje zubnog implantata traje relativno kratko oko 15 minuta i u potpunosti je bezbolan. Doista je važno napomenuti kako je postoperativni tijek ovisan o stanju organizma i ponašanju pacijenta. Desni će vjerojatno biti osjetljive prvih par dana nakon tretmana, ali neće krvariti. Također, moguće su blage otekline koje mogu trajati par dana. Pacijent dobije analgetik, led, po potrebi antibiotik i spreman je za aktivnosti već sljedeći dan.
Postotak odbacivanja implantata je oko 2%. Do odbacivanja dolazi zbog neke infekcije stoga našim pacijentima prepisujemo antibiotik i odbacivanja su svedena na minimum. Postotak uspješne ugradnje implantata kreće se oko 98%!
U slučaju nedostatka zuba ugradnja implantata pred izradom mosta ima prednosti budući da se susjedni zubi ne moraju brusiti(ostaju očuvani), oni služe kao nosači budućeg mosta ili krunice, nema potrebe za izradom privremenih zubi i uzimanjem otisaka. Postupak je jednostavniji i ugodniji za pacijenta. U slučaju nedostatka svih zuba ugrađuje se više implantata kojima se poveže cirkularni most.
Implantat je napravljen od titana iz razloga što titan nema alergijsko djelovanje te je potpuno neutralan za ljudsko tijelo
Tijekom više od 40 godina nije zabilježen niti jedan slučaj preosjetljivosti na implantat.
Implantati se čiste kao i prirodni zubi četkicom i pastom. Kod čišćenja implantata posebno je važno obratiti pažnju na prostor između zubi i na zubno meso oko zubi jer tu najčešće dođe do razvoja bakterija koje mogu zahvatiti kost oko implantata. To se sprječava redovitom uporabom interdentalnih četkica, zubnog konca te oralnog tuša (Waterpik).
Implantat nakon ispravne ugradnje je mnogo otporniji na štetne utjecaje od prirodnog korijena zuba. Implantat od titana se neće slomit i otporan je na karijes. Uz odgovarajuću skrb implantati mogu trajati cijeli život.
Pušenje može izazvati ozbiljne komplikacije i lošiji terapijski ishod, stoga je potrebna redovita higijena usne šupljine. Kod pušača je kraći vijek trajanja implantata.
Imate pitanja?

Galerija prije-nakon ugradnje zubnih implantata

Prije ugradnje zubnih implantataNakon ugradnje zubnih implantata

Izjave zadovoljnih pacijenata

U ordinaciji dr. Dvojkovića osjeća se obiteljska atmosfera i velika profesionalnost.

Goran Grgić
Davor Pavuna

I meni je dr. Dvojković potpuno bezbolno usadio implantat, sada se bolje osjećam i spontanije medijski djelujem. Uvijek sam radostan kada dolazim u ordinaciju dr. Dvojkovića mada nikada nisam vjerovao da ću biti radostan kad idem kod stomatologa. WebFacebook

Davor Pavuna
Reći da se veselim svakom odlasku zubaru bila bi laž ali dr. Dvojkoviću uvijek idem sa povjerenjem.
Saša Šekoranja
Stomatolog hzzo ugovor

UPIS NOVIH PACIJENATA PREKO HZZO UGOVORA

Dentalni centar Dvojković od 2012. godine ima potpisan ugovor sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a trenutno upisujemo nove pacijente preko HZZO ugovora.

Zatražite upis preko HZZO ugovora

Obratite nam se sa povjerenjem

Ispunite online obrazac i dogovorite termin za konzultacije ili pregled. Kontaktirat ćemo Vas najkasnije idući radni dan i ponuditi prvi slobodni termin koji Vam najviše odgovara.


npr. RTG / ortopan

Uvjeti korištenja