Parodontna bolest

Parodontna bolest je ozbiljna bolest uzrokovana bakterijama iz plaka.

Kontaktirajte nas
Paradontna bolest

Parodontologija

Desni koje krvare nakon četkanja ne smiju se zanemariti. Može doći do upale desni, parodontne bolesti i ispadanja zuba.

Parodontoza

Bolest je kronična i progresivna. Ukoliko se ne ukloni svakodnevnim četkanjem zubnom četkicom i čišćenjem zubnim koncem, plak se nakuplja, a bakterije iz njega mogu utjecati ne samo na zube i zubno meso, nego i na parodontni ligament i kost koji učvršćuju zube. To može uzrokovati klimanje zuba, njihovo ispadanje ili potrebu za vađenjem kod stomatologa.

  • čišćenje zubnog kamenca
  • dubinsko čišćenje i poliranje korijena zuba
  • prekrivanje ogoljelog vrata zuba
  • kontrolni pregledi
Rezervirajte termin

Odgovori na učestalo postavljana pitanja

Ukoliko imate krvarenje desni tijekom četkanja, crvene, otečene desni, povlačenje desni, pomične zube ili promjene njihovog položaja jasni su znaci koji ukazuju na postojanje parodontne bolesti.
Cilj je spriječiti nastajanje bakterija koje uzrokuju parodontozu. Liječenje se sastoji od tri faze.
1. faza – čišćenje kamenca i plaka sa zuba i parodontnih džepova (dubinsko čišćenje kamenca i poliranje površine korijena „kiretaža džepova“) uklanjaju bakterije.
2. faza – struganje (kiretaža) i poliranje korijena bile manje uspješne metode pri eliminaciji upale ili ako postoji gubitak kosti koji se mora kirurški popraviti tada stomatolog odabire operaciju režnja kao metodu liječenja.
3. faza – redovitim kontrolama želimo smanjiti recidive bolesti.
Parodontoza je uzrokovana bakterijama koje se nalaze u kamencu i plaku. Ako nema kamenca ni plaka, neće biti ni parodontne bolesti. Redovitim pregledima i učinkovitim pranjem zuba bolest se smanjuje na minimum.
Imate pitanja?

Izjave zadovoljnih pacijenata

Davor Pavuna

I meni je dr. Dvojković potpuno bezbolno usadio implantat, sada se bolje osjećam i spontanije medijski djelujem. WebFacebook

Davor Pavuna
Reći da se veselim svakom odlasku zubaru bila bi laž ali dr. Dvojkoviću uvijek idem sa povjerenjem.
Saša Šekoranja
Stomatolog hzzo ugovor

UPIS NOVIH PACIJENATA PREKO HZZO UGOVORA

Dentalni centar Dvojković od 2012. godine ima potpisan ugovor sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a trenutno upisujemo nove pacijente preko HZZO ugovora.

Zatražite upis preko HZZO ugovora

Obratite nam se sa povjerenjem

Ispunite online obrazac i dogovorite termin za konzultacije ili pregled. Kontaktirat ćemo Vas najkasnije idući radni dan i ponuditi prvi slobodni termin koji Vam najviše odgovara.


npr. RTG / ortopan

Uvjeti korištenja