Liječenje zuba

Liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili vađenje korijena zuba.

Kontaktirajte nas
Liječenje zuba

Endodoncija

Radi se prije svega o tretiranju tzv. zubne pulpe koja se nalazi u samom kanalu zuba, dok se kanal nalazi u svakom korijenu.

Zubobolja

Zbog prodora karijesa u zubno tkivo i nepravovremenog odlaska stomatologu dolazi do infekcije pulpe bakterijama. Javljaju se bolovi koji s vremenom jačaju po intenzitetu.

Rezervirajte termin

Odgovori na učestalo postavljana pitanja

Tretman počinjemo anesteziranjem područja, otklanjamo pokvareno zubno tkivo, odstranjujemo upaljenu zubnu pulpu i čistimo kanale zuba. U našoj ordinaciji koristimo modernu, strojnu instrumentaciju korijenskih kanala. Ako je zub preslab, u kanal se stavlja metalni ili kompozitni kolčić koji će ga učvrstiti. Zahvati su u potpunosti bezbolni jer se izvode pod lokalnom anestezijom.
Revizija endodontskog punjenja je indicirana u slučajevima neuspjeha primarnog liječenja. Najčešći razlog neuspjeha je nazočnost bakterija u korijenskom kanalu ili kanala koji nije pronađen i adekvatno napunjen.

U većini slučajeva dovoljno je jednom posjetiti stomatologa.

Zubobolja nastaje zbog upale mekih tkiva unutar Vašeg zuba ili frakture zuba; upala spleta živaca i krvnih žilica odgovorna je za nastajanje zubobolje. Oštećena ili inficirana pulpa zuba neće zacijeliti sama od sebe. Najčešće se formira upalni proces u kosti (granulom) koji može biti kroničan ili preći u akutnu fazu kada pacijent osjeća bolove.
Jedini način da zubobolja prođe je posjetiti stomatologa i započeti endodontsko liječenje.
Imate pitanja?

Izjave zadovoljnih pacijenata

Davor Pavuna

I meni je dr. Dvojković potpuno bezbolno usadio implantat, sada se bolje osjećam i spontanije medijski djelujem. WebFacebook

Davor Pavuna
Reći da se veselim svakom odlasku zubaru bila bi laž ali dr. Dvojkoviću uvijek idem sa povjerenjem.
Saša Šekoranja
Stomatolog hzzo ugovor

UPIS NOVIH PACIJENATA PREKO HZZO UGOVORA

Dentalni centar Dvojković od 2012. godine ima potpisan ugovor sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a trenutno upisujemo nove pacijente preko HZZO ugovora.

Zatražite upis preko HZZO ugovora

Obratite nam se sa povjerenjem

Ispunite online obrazac i dogovorite termin za konzultacije ili pregled. Kontaktirat ćemo Vas najkasnije idući radni dan i ponuditi prvi slobodni termin koji Vam najviše odgovara.


npr. RTG / ortopan

Uvjeti korištenja