Konzervativna stomatologija

Liječenje zubi i korijenskih kanala korištenjem estetskih plombi i čišćenje zubnog kamenca.

Kontaktirajte nas
Konzervativna stomatologija

Konzervativa

Konzervativom nastojimo sačuvati zdrave zube i lijep osmijeh.

Zubni karijes

Karijes je najraširenija bolest današnjice. Možemo ga definirati kao infekciju zubnog tkiva uzrokovanu djelovanjem bakterija u usnoj šupljini koja se postepeno širi na dijelove zdravog zuba. Najčešća mjesta gdje nalazimo karijes su na griznim plohama, između zubi i na površini korijena.

Rezervirajte termin

Odgovori na učestalo postavljana pitanja

Redovitim četkanjem zuba i čišćenjem zubnim koncem uklanjamo plak – bezbojni, ljepljivi filma bakterija koji se kontinuirano stvara na zubima. Plak je jedan od glavnih uzroka karijesa!

Ovisno o dubini zahvaćenosti zuba liječimo karijes. Kod plitkih karijesa koriste se preparati fluorida dok teži slučajevi iziskuju mehaničko čišćenje i uklanjanje. Nakon čišćenja, zdrave dijelove zuba treba ispuniti kako bi zub zadržao svoj vitalitet i funkciju. U zubnu se šupljinu ugrađuju ispuni (plombe) koji mogu biti amalgamski (sivi) ili kompozitni (bijeli).

Siva ili amalgamska plomba je od metala te zbog svoje boje nije estetski prihvatljiva u suvremenoj stomatologiji. Osim toga dokazano je štetna za zdravlje zbog žive koja je sastavni dio ove plombe. Bijela plomba je napravljena od kompozitnog materijala i estetski je prihvatljivija i kvalitetnije rješenje.
Imate pitanja?

Izjave zadovoljnih pacijenata

Davor Pavuna

I meni je dr. Dvojković potpuno bezbolno usadio implantat, sada se bolje osjećam i spontanije medijski djelujem. WebFacebook

Davor Pavuna
Reći da se veselim svakom odlasku zubaru bila bi laž ali dr. Dvojkoviću uvijek idem sa povjerenjem.
Saša Šekoranja
Stomatolog hzzo ugovor

UPIS NOVIH PACIJENATA PREKO HZZO UGOVORA

Dentalni centar Dvojković od 2012. godine ima potpisan ugovor sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a trenutno upisujemo nove pacijente preko HZZO ugovora.

Zatražite upis preko HZZO ugovora

Obratite nam se sa povjerenjem

Ispunite online obrazac i dogovorite termin za konzultacije ili pregled. Kontaktirat ćemo Vas najkasnije idući radni dan i ponuditi prvi slobodni termin koji Vam najviše odgovara.


npr. RTG / ortopan

Uvjeti korištenja