Dječja stomatologija

Djeca su pacijenti koji iziskuju posebne metode rada jer su nestrpljivi i često jako uplašeni.

Kontaktirajte nas
Dječja stomatologija

Dječja stomatologija

Podučavanje djece o oralnoj higijeni može im pomoći u održavanju zdravog i lijepog osmijeha.

Ortodontski aparatić

Ortodoncija je vrlo efikasna za ispravljanje nepravilnosti zubi i čeljusti kod djece. Ako Vaše dijete ima nepravilne ili zbijene zube sa ortodonskim aparatom ih može lako ispraviti. Ravnanjem zubi Vašeg djeteta Vi sprječavate nastanak karijesa kao i bolesti desni. Ako se ne riješe ti problemi u djetinjstvu Vaše dijete će se prije ili kasnije morat suočiti sa njima.

Rezervirajte termin

Odgovori na učestalo postavljana pitanja

Prvi posjeti zubaru ne moraju uključivati detaljne preglede ili bilo kakve intervencije na zubima. U prvim susretima, već nakon šest mjeseci starosti dijete možete početi upoznavati sa stomatološkom ordinacijom, stomatologom, osobljem.
Glumite zubara i malim ogledalcem pregledajte zubiće. Važno je da se u vlastitom domu poigrate sa djetetom. Provjeravajte dječje zubiće, učite dijete kako treba držati otvorena usta, kako isprati usta i sl. Pokušajte dijete unaprijed pripremiti na različite zvukove koje će čuti u ordinaciji.
Četkica za zube trebala bi biti nježna i meka, male glave, posebno prilagođena bebama kako bi uspješno uklonili sve bakterije na zubićima.
Mliječni zubi pomažu djetetu u govoru i ispravnom žvakanju. Bitni su u ispravnom formiranju trajnih zuba kada mliječni krenu ispadati.
Prve konzultacije preporučamo prije navršenih sedam godina. S ranijom dijagnozom može se smanjiti vrijeme tretmana, pojednostavljujući ga i u nekim slučajevima uklanja se i potreba za vađenjem zubi.
U slučaju da dođe do izbijanja cijelog zuba taj zub je moguće u ordinaciji vratiti natrag u alveolu ali bi vrijeme od traume do dolaska u ordinaciju moralo biti što kraće (do 30 minuta) a zub bi se nakon izbijanja morao staviti u fiziološku otopinu, mlijeko ili barem čistu maramicu natopljenu vodom.
Imate pitanja?

Izjave zadovoljnih pacijenata

Davor Pavuna

I meni je dr. Dvojković potpuno bezbolno usadio implantat, sada se bolje osjećam i spontanije medijski djelujem. WebFacebook

Davor Pavuna
Reći da se veselim svakom odlasku zubaru bila bi laž ali dr. Dvojkoviću uvijek idem sa povjerenjem.
Saša Šekoranja
Stomatolog hzzo ugovor

UPIS NOVIH PACIJENATA PREKO HZZO UGOVORA

Dentalni centar Dvojković od 2012. godine ima potpisan ugovor sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a trenutno upisujemo nove pacijente preko HZZO ugovora.

Zatražite upis preko HZZO ugovora

Obratite nam se sa povjerenjem

Ispunite online obrazac i dogovorite termin za konzultacije ili pregled. Kontaktirat ćemo Vas najkasnije idući radni dan i ponuditi prvi slobodni termin koji Vam najviše odgovara.


npr. RTG / ortopan

Uvjeti korištenja